Consultație online: 060 15 20 20

9:00 - 21:00 (luni-duminică)

Interviu cu cel mai influent make-up artist din lume

de catre Helen Mert pe January 17, 2018

Când spui make-up, spui Pat McGrath. Pe parcursul ultimului deceniu, Pat McGrath, Global Creative Design Director for Max Factor, nu doar că a reinventat make-up-ul, ci a reimaginat peisajul feței contemporane.
“Sunt precum un creator de modă. Creez haine superbe, dar mă îmbrac în tricou!” 

Pat este responsabilă pentru reintroducerea culorilor luminoase, precum turcoaz şi mandarină, în kiturile de frumuseţe ale femeilor şi promotorul sprâncenelor groase şi a tenului mat. Pat McGrath este privită în industria de înfrumuseţare că fiind arbitrul viitoarelor direcţii în make-up. Abordarea ei intuitivă şi reinterpretarea feței vin din instinctul ei pentru oameni şi personalitatea vibrantă. 

Muncă ei editorială presupune colaboarea cu fotografi de top precum Steven Meisel pentru ediţiile italiană şi americană a revistei Vogue. Colaborează în mod regulat cu factorii de decizie în ceea ce priveşte imaginea, precum Paolo Roversi, Richard Burbridge şi Craig McDean pe campanii majore de publicitate de modă, cum ar fi Prada, Valentino, Versace, Dolce & Gabbana şi YSL. De asemenea, Pat este cea care oferă sfaturi de consultanţă în paginile de specialitate ale revistelor Allure şi iD Magazine unde este şi Beauty Director. 

Darul lui Pat pentru inovaţia radicală este însoţit şi de un talent pentru înfrumuseţarea convenţionalului. Într-un articol al revistei Vogue, din anul 2007, Pat a fost numită "Cel mai influent make-up artist din lume”. Oprah Winfrey, Madonna, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Sarah Jessica Parker, Cate Blanchett sunt doar câteva dintre celebrităţile care i-au solicitat ajutorul. 


Pat McGrath şi-a început călătoria artistică prin lumea frumuseţii în urmă cu 17 ani. Activitatea ei cuprinzând şi colaborări cu cele mai mari titluri din industia modei. Născută în Northampton, Anglia, în urmă cu 44 ani, Pat a crescut într-o familie în care moda a fost o obsesie. Acest lucru este evident și în munca ei pe podium. 


În anii 90, a petrecut 10 sezoane în crearea conceptelor de make-up pentru Prada şi Miu Miu şi în prezent îndeplindește visele pe podium pentru cei mai prestigioşi designeri din lume, de la YSL, Gucci, Valentino, Giorgio Armani, Yohji Yamamoto, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Versace, John Galliano, Louis Vuitton, până la Stella McCartney şi Viktor & Rolf. 

Unul dintre cele mai importante proiecte a fost colaborarea cu Hussein Chalayan. În cadrul acestui proiect, Pat a reuşit să ducă machiajul la nivel de artă. Un spectacol fascinant cu metale preţioase dispuse în jurul ochilor şi elemente abstracte pe buze. Pat este renumită pentru utilizarea elementele care fac tenul să arate luminos şi strălucitor. 

Din anul 2004, Pat McGrath este Global Creative Design Director pentru Max Factor unde contribuie activ la realizarea planului creativ şi direcţiilor în ceea ce priveşte tendinţele de culoare, precum şi dezvoltarea de noi produse şi tehnologii. Cu experienţa vastă şi talentul ei unic, Pat McGrath va schimba viitorul frumuseţii pentru Max Factor. 

Pat McGrath a acordat un interviu în exclusivitate pentru cititoarele eva.ro, în cardul evenimentului anual P&G Beauty VisionHouse*, ce a avut loc în perioada 27-29 noiembrie 2013 la Barcelona. 

Cum te pregăteşti pentru un show de modă şi de unde îţi vin ideile? 

Pat McGrath: De fiecare dată este altfel, pentru că am foarte multe idei pe care vreau să le pun în practică. La o prezentare de modă totul este strălucitor şi aşa trebuie să fie şi machiajul, mai ales pentru că trebuie să realizez ceva unic pentru fiecare creator în parte. Dar pot să vă spun că întotdeauna avem parte de distacție! 

Ce ne poţi spune despre trendurile anului 2014, în ceea ce priveşte make-ul? 

Pat McGrath: Vă pot spune în primul rând că trendurile anului 2014 se reduc la ideea de minimalism.
Am ales pentru machiajul ochilor culori precum auriu, dar care să păstreze foarte mult ideea de natural, mascara de un maro puternic, care să ne transforme pur şi simplu genele. Pe scurt de la eyeliner până la buze de un roşu aprins, totul trebuie să fie glamour. 

Ce admiri cel mai mult la o femeie? 


Pat McGrath: Tenul perfect, pentru că totul începe cu tenul. Îmi plac femeile cu tenul perfect şi cărora orice tip de make-up l-ai aplica, vine perfect. Tuturor femeilor le recomand ca cel puţin o dată pe an să facă o vizită la medicul dermatolog, chiar dacă nu au probleme cu tenul şi au fost norocoase din punct de vedere genetic. Orice semn, orice pată, orice alergie apărută pe piele ne pot afecta serios pe viitor. 

Cum îţi îngrijeşti tenul? 

Pat McGrath: Merg la medicul dermatolog de două ori pe an pentru un control amănunţit. Am grijă să aplic un scrub săptămânal, o demachiere corectă și am o mască de faţă preferată pe care o aplic atunci când vreau să îmi răsfăţ tenul. 

Care sunt paşii pe care trebuie să îi realizăm pentru un make-up perfect? 

Pat McGrath: În primul rând avem nevoie de un fond de ten rezistent, potrivit tipului nostru de ten. Sigur că putem opta şi pentru un BB Cream, dar depinde de textura acestuia, un primer care ajută că fondul de ten să reziste mai mult, urmează machiajul ochilor, buzelor, un iluminator ( fie că este pudră sau cremă) și un blush natural.

Ne-am întâlnit de trei ori până acum şi de fiecare dată nu ai fost machiată. De ce? 

Pat McGrath: Pentru că îmi place să vă văd pe voi. Atunci când machiez, mă uit la voi. Machiajul meu este de fapt machiajul vostru! Obsesia mea este tenul perfect, dar şi genele lungi. Sunt precum un creator de modă. Creez haine superbe, dar mă îmbrac în tricou! Am obsesia job-ului. 

Crezi că ar trebui să ne machiem în fiecare zi că să fim frumoase? 


Pat McGrath: Nu, nu cred că ar trebui să purtăm zilnic machiaj, dar cred că este minunat să facem ceva pentru noi, să adăugăm acel ceva pe faţă noastră, fie că este vorba de mascara sau de un gloss transparent, care să ne facă să ne simţim mai frumoase decât suntem. 

Ne poţi oferi 5 tipsuri care să ne ajute să arătăm fresh dimineaţa? 

Pat McGrath: În primul rând fondul de ten, un blush natural, un balsam de buze natural sau gloss, un fard de pleoape natural şi bine înţeles mascara. 

Ce te inspiră din viaţă de zi cu zi? 

Pat McGrath: Cred că mă inspiră orice, de la parfumul unei femei la rochia pe care o poartă, la machiajul intens sau nu. Totul din jur mă inspiră, natura, oamenii, tot. 

Ce ți-ar plăcea să inventezi? 

Pat McGrath: Daaa, cred că o pastilă care să ne ajute să nu îmbătrânim! 
Sursa
Articol realizat cu ajutorul P&G România 
*P & G Beauty a început găzduirea de evenimente regionale în anul 2008, reunind o parte a celor mai apreciaţi artişti din industria frumuseţii şi a celor cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din întreaga lume în cadrul mai multor întâlniri în oraşe de top. Anul acesta P&G Beauty VisionHouse a avut loc în perioada 27-29 noiembrie 2013 în Barcelona şi a fost găzduit de Hotel Arts. 
** Credit foto: P&G Beauty VisionHouse 
 
Lasati un comentariu

Comentariile vor fi verificate


INAPOI