Consultație online: 060 15 20 20

9:00 - 21:00 (luni-duminică)

Să ne fie frică de șampoane cu sulfați și parabeni?

de catre Olesea Cresciuc pe June 20, 2019

Sampoanele fara sulfati & parabeni sunt mai bune decat sampoanele obisnuite?

De foarte multe ori ni se spune să evităm aceste substanțe, însă foarte multe persoane nu știu ce sunt mai exact. Sampoanele fara sulfati sunt la moda, acestea regasindu-se pe toate rafturile magazinelor de produse cosmetice – sunt insa mai bune decat sampoanele obisnuite?

Cumpara Sampoanele fara sulfati sau fara parabeni in Chisinau

Parabenii au început să fie utilizați în industria cosmetică încă din 1950 pentru că au rolul de a preveni apariția bacteriilor și sunt folosiți în calitate de conservanți în șampoane, loțiuni, creme.

Sulfații sunt agenții de spumare și de curățare , acestia au abilitatea de a atrage uleiurile si apa, ceea ce inseamna ca indeparteaza in mod eficient murdaria si uleiurile atunci cand sunt combinate cu apa. sunt compusii responsabili cu indepartarea murdariei si a uleiurilor din par si de la suprafata scalpului, care sunt introduși în pasta de dinți, șampon sau gel de duș.

Sulfații sunt mai duri in curatarea firului de par, dar cu toate astea, doar sulfații sunt eficienți în ceea ce privește îndepărtarea depunerilor de pe păr, chiar daca impreuna cu cele din urma  elimină partial si uleiurile naturale.

În cazul în care vrem să evităm șampoanele de acest gen, cel mai bine ar fi să căutăm unele pe bază de plante sau de fructe.

!!! Sulfații sunt considerați a fi siguri atâta timp cât concentrația lor nu depășește 50%.

Sulfații sunt ușor de descoperit pentru că în cazul unui șampon, aceștia sunt cei care fac spumă. Cel mai sigur este să verificați eticheta produsului pentru a vedea dacă are sau nu sulfați.

Intrebarea este: de ce nu ti-ai dori sulfati in samponul tau avand in vedere proprietatile acestora?

Ei bine, pentru ca isi fac treaba exagerat de bine. Asta inseamna ca sulfatii indeparteaza, pe langa murdarie si sebumul in exces, si uleiurile naturale de la nivelul scalpului de care ai nevoie, precum si umiditatea din firele de par, lasand podoaba capilara deshidratata si provocand alergii si iritatii la nivelul scalpului. Asadar, samponul fara sulfati este considerat a fi o alternativa mai blanda cu podoaba ta capilara, care nu iti agreseaza nici pielea capului, dar nici firele de par.

De ce totusi sampon cu doza admisa de sulfati?

  • În cazul în care folosiți produse de styling, cum ar fi spuma de păr sau fixativul, șamponul fără sulfați nu îndepărtează în profunzime urmele de silicon;
  • Dacă sunteți posesoarea unui păr lung și des, atunci este necesar să aplicați șamponul de două ori pentru a acoperi toată suprafața părului, iar asta poate presupune cheltuieli mai mari și de asemenea, dacă sunteți adepta șampoanelor care fac foarte multă spumă, veți fi puțin dezamăgită de cele fără sulfați pentru că acestea nu fac foarte multă spumă.
  • Este posibil ca anumite produse fără sulfați să nu facă față mătreții pentru că au o textură mai blândă, pe când cele cu sulfați acționează mai eficient împotriva mătreții.

Atentie!!! Exista, de asemenea, speculatii potrivit carora produsele care contin sulfati ar putea creste riscul de cancer, insa aceste teorii nu au fost confirmate de niciun studiu de specialitate.

Cand ar trebui sa folosim sampoane fara sulfati?

Potrivit specialistilor, pentru persoanele care au parul cu tendinta de ingrasare si necesita spalare zilnica sau o data la doua zile, samponul obisnuit, care contine sulfati, este cel mai indicat. Totodata, samponul cu sulfati este necesar si in cazul persoanelor care folosesc cu regularitate produse de styling precum ceara de par, gelul sau fixativul intrucat sampoanele fara sulfati nu au capacitatea de a le indeparta

Pe de alta parte, in cazul persoanelor care au parul deshidratat, uscat sau degradat ori il expun adesea tratamentelor cosmetice precum indreptarea permanenta, sampoanele fara sulfati sunt recomandate. Acestea au nevoie de un sampon care sa le portejeze parul, iar sampoanele cu sulfati il vor agresa, facandu-i mai mult rau.

Femeile cu parul ondulat, cret sau predispus electrizarii ar trebui, de asemenea, sa foloseasca un sampon fara sulfati. Intr-o asemenea situatie, sulfatii ridica cuticula firelului de par, facandu-l mai predispus electrizarii. Pe de alta parte, varianta fara sulfati va lasa parul hidratat astfel incat acesta va putea face fata efectului static.

Si in cazul problemelor la nivelul scalpului precum scalpul iritat ori prezenta eczemelor este recomandata, mai degraba, varianta fara sulfati a samponului.

Ai parul vopsit? Tot samponul fara sulfati este mai potrivit si pentru tine, asta pentru ca parul vopsit este mai deshidratat decat de obicei iar un sampon obisnuit ar contribui la deshidratarea sa.

Mai mult decat atat, sampoanele fara sulfati sunt mai blande, ceea ce inseamna ca vor decolora intr-o masura mai mica nuanta parului tau.

Daca ai apelat la un tratament cu keratina pentru indreptarea parului ar trebui sa folosesti numai sampoane fara sulfati. Sulfatii indeparteaza substantele chimice folosite in timpul tratamentului, ceea ce inseamna ca dupa cateva spalari parul isi va pierde noua textura si nu va mai fi perfect drept.

La MyMakeup Shop îți vom recomanda șamponul și produsele conform necesităților tale individuale.

BONUS! Primește reducere de 15% la toate produsele marca Lador Eco Professional dacă utilizezi la procurare promo-codul BLOG15

Te așteptăm cu drag! 

Lasati un comentariu

Comentariile vor fi verificate


INAPOI