Consultație online: 060 15 20 20

9:00 - 21:00 (luni-duminică)

Machiajul buzelor: sfaturi și trucuri

de catre Helen Mert pe January 22, 2014

Retușul final al unui machiaj frumos – o greșeală și machiajul nu va fi reușit sau va fi incomplet!

Prin identificarea și cunoașterea unor elemente esențiale despre forma buzelor tale, te poți asigura că vei avea întotdeauna o finisare perfectă a buzelor și a întregului machiaj. Analizează forma buzelor tale, identifică micile defecte dacă este cazul, decide ce dorești să realizezi și doar atunci oferă buzelor tale forma necesară.
Forma buzelor si conturarea corecta a buzelor
Pentru buze pline
Aplică fond-ul de ten pe întreaga suprafată a buzelor. Conturează buzele cu o nuanță închisă de ruj pe interiorul liniei de contur natural. Apoi aplică o nuanță mai deschisă de ruj pe tot interiorul buzelor definite de conturul cu nuanța închisă. Nuanțe estompate sunt binevenite pentru acest tip de buze. Utilizează un ruj de nuanțe medii și evită nuanțele maro-închis sau pale sclipitoare.

Pentru buze mici
Acest tip de buze se corectează ușor prin aplicarea unui contur cu creionul în afara liniei natural a buzelor. Asigură-te că aplici o linie perfectă a conturului. Aplică rujul pe interiorul conturului, iar puțin luciu sclipitor pe buza de sus va oferi o impresie de plenitudine a buzelor.

Pentru buza superioară plină
Aplică fond de ten pe buza de sus. Conturează pe linia interioară a liniei naturale și aplică o nuanță închisă de ruj. Apoi conturează buza de jos pe linia exterioară și aplică o nuanță de ruj mai deschisă.

Pentru buza inferioară plină
Conturează buza de superioara în afara liniei naturale. Aplică o nuanță mai deschisă de ruj, iar pe centru adaugă o “atingere ușoară” de luciu. Aplică fond de ten pe buza de jos. Conturează pe linia exterioară a conturului natural, apoi aplică o nuanță mai închisă de ruj pe buză, utilizând pensula pentru buze.

Pentru buze largi
Acoperă colțurile gurii cu fond de ten lichid sau fond de ten in stick. Aplică rujul pe buze cu pensula și oprește-te la câțiva milimetri de colțul gurii.

Sfaturi și trucuri
- Pentru durabilitate a culorii rujului aplică fond de ten pe buze, ulterior aplică pudră. Acest truc previne schimbarea culorii rujului pe buzele de nuanță întunecată.
- Alege o nuanță de creion apropiată nuanței rujului pentru a define conturul buzelor.
- Pentru un aspect mai mare al buzelor, aplică conturul în afara liniei naturale a buzelor și vice versa – pentru buzele mari, aplică conturul în interiorul liniei naturale.
- Aplică rujul în interiorul formei definite de conturul creionului folosind pensula și estompează nuanța interioară cu nuanța conturului pînă cînd aceasta din urma nu este vizibilă.
- Textura rujului poate fi lucioasă, mată, cremoasă sau cu o nuanță rece. Alege nuanța care ți se potrivește și asigură-te că nu oferi buzelor tale un aspect de piele uscată sau fărîmițată.
- Aplică două straturi de ruj pentru o durabilitate mai lungă. După aplicarea primului strat, apăsați buzele cu un șervețel de hîrtie și apoi aplică al doilea strat de ruj.
- Conturează buzele pentru a preveni scurgerea rujului.
- Luciul de buze poate fi aplicat atat peste ruj, cat și folosit de sinestătător pentru un aspect nud.
- Luciul oferă buzelor un aspect plin, deci,doamnele cu buzele pline trebuie să evite utilizarea luciului.

Ai nevoie de produse cosmetice pentru machiajul buzelor? Vezi aici ce iti putem oferi: 

 

 


Guest blogger MyMakeup Shop 
Alina Andriuta

Lasati un comentariu

Comentariile vor fi verificate


INAPOI