Consultație online: 060 15 20 20

9:00 - 21:00 (luni-duminică)

Ulei hidrofil: ce este, cum se foloseste și de ce este considerat cea mai delicata varianta de demachiere?

de catre Mihaela Buza pe February 04, 2020

Să vorbim despre un astfel de produs cosmetic, relativ nou, dar deja foarte popular, precum uleiul hidrofil. De ce este nevoie de el, cum să alegi și -l folosești și de ce ar trebui să-l preferi altor demachiante?

Ce este uleiul hidrofil si cum se foloseste acesta - cosmetica coreeana - mymakeup shop moldova

Unii, auzind cuvântul "ulei hidrofil", ar putea avea o asociere cu uleiul vegetal obișnuit. Însă aceasta este departe de adevăr, și te asiguram acest minunat produs, coreean de origine, nicidecum nu trebuie încercat pentru a praji niste oua sau a pune în salata! Acum, glumele laoparte, povestim cele mai importate lucruri despre uleil hidrofil.

 

Ce este uleiul hidrofil

Uleiul hidrofil este un produs conceput pentru curățarea profundă a pielii, demachierea ușoară chiar și a produselor de machiaj persistente, care constă din uleiuri (de obicei naturale) și emulgatori, care fac de fapt uleiul hidrofil (adică, solubil în apă), vitamine și alte substanțe benefice. La contactul cu apa, uleiul hidrofil se transforma într-o spumă fină sau obține consistenta unui lăptișor cosmetic, acesta fiind îndepărtat ușor cu apa.

Ce este Uleiul hidrofil

Originea uleiului hidrofil

Uleiurile hidrofile au venit la noi de pe piața asiatică a frumuseții, câștigându-și deja popularitatea. Ele sunt parte din demachierea foarte delicată în două etape (ulei + spumă), preferata și promovat de femeile coreene, aceasta fiind parte din rutina lor mai amplă de 10 pași pentru îngrijirea pielii. Uleiurile hidrofile au fost îndrăgiți în special pentru îndepărtarea eficientă a cremelor BB și CC cu minim traumatism mecanic, comparativ cu varianta de demachiere în care folosim discuri din bumbăcel. Piețele europene au adoptat și ele moda, lansând acest tip de ulei de spălare pe fata nu numai în mărci de lux, ci și în segmentul bugetar.

 

Beneficiile uleiului hidrofil

  • Datorită componeneței sale ce include, desigur, uleiuri, aceste produse îndepărtează cu ușurință machiajul, inclusiv cele mai long-lasting și persistente produse de machiaj, care sunt foarte populare la momentul dat. Rujurile mate, care rezistă intacte întreagă zi și fondurie de ten aplicate pe baze de machiaj, toate acestea sunt ușor dizolvate cu ajutorul uleiului hidrofil. Important este să menționam că uleiul hidrofil se isprăvește foarte bine și extrem de delicat cu îndepărtarea machiajului ochilor, cu rimelul și acele eyelinere waterproof, care de obicei sunt dificil de spălat din prima
  • În același timp, uleiul hidrofil îndeplinește și o funcție atât de importantă precum curățarea profundă a porilor. După utilizarea uleiului, porii sunt curățați, murdăria și excesul de grăsime/sebum sunt îndepărtate cu atenție. Aceasta face produsul potrivit pentru slaparea zilnică a feței, nu doar pentru demachiere.
  • În timpul curățării cu uleiul hidrofil, pielea primește minim impact și stres mecanic, nu este nevoie de frecare cu discuri, nici de întinderea pielii care nu este benefica, în special, pentru tenul matur. Procesul este de fapt unul foarte plăcut, delicat și grijului față de piele.
  • Folosirea uleiului hidrofil face pielea moale și catifelatăDupă curățarea cu aceste produse nu există senzația de uscăciune a pielii, nu apar iritații. Îngrijirea cu ulei hidrofil presupune masarea ușoară a produsului pe față, pe care o poți ușor transforma într-un mini masaj facial. Aceasta adaugă încă un plus în favoartea alegerii anume a uleiului hidrofil în locul altor demachiante, pentru că va ajuta tonifierea tenului. 

Cum se foloseste uleiul hidrofil

Cum se folosește uleiul hidrofil

Totul este extrem de simplu: trebuie să aplici o cantitate mică (1-2 pompițe) de ulei pe pielea uscată. Da, direct peste machiaj. Masează ușor în mișcări circulare, oferă uleiului timp pentru a dizolva toate straturile de machiaj. Acum poți face acel mini masaj facial, despre care am menționat mai sus. Apoi, adăugând puțină apă, continuați procedura până când uleiul nu se emulga într-un spumă lăptoasă. Clățiți cu multă apă caldă. Veți observa uleiul este îndepărtat ușor cu apa. Important! După aceasta spălați fata cu o spuma pentru fata.

De ce ar trebui spălat uleiul hidrofil în a doua etapa de curățare?

Multe fete nu folosesc alte produse de curățat după uleiul hidrofil. Acest lucru este greșit. Uleiul lasă în urmă o peliculă subțire care trebuie spălată. Imaginează-ți că eșți acoperită într-o pătură groasă. Este greu să respirați, nu-i așa? Pielea ta simte la fel. Mai mult, pot rămâne particule de grăsime pe care trebuie de asemenea eliminate. Prin urmare, nu neglijați stadiul final de curățare - gel sau spumă. Amintim uleiul hidrofil face parte din curățarea în doua etape a tenului. Prima etapa este indepratarea impurităților cu ajutorul uleiului, iar a doua etapa lafel de importanta este spălarea oricărui reziduu cu ajutorul unei spume sau gel. Daca nu-ți dorești vreo situație acneica și erupții pe ten, vei urma ambele aceste etape cu sfințenie și tenul tău deveni din ce în ce mai radiant și sănătos.

Ulei hidrofil pentru demachiere si curatare piele

Cum să alegi uleiul hidrofil

Să începem cu compoziția. Că parte a oricărui ulei hidrofil, există uleiuri naturale sau minerale. Dacă uleiurile naturale sunt văzute ca sigure și benefice, uleiurile minerale uneori stârnesc frică de ele. Între timp, degeaba. Uleiul mineral este cel mai inofensiv amestec de hidrocarbonate rafinate din petrol, care împiedică pielea să se usuce. Probabilitatea că produsul ce conține ulei mineral să nu se potrivească tipului de piele există, dar este neglijabilă. Și mai exact, dacă îl îndepărtați cu atenție după utilizarea cu spumă, nu vă exista niciun pericol chiar și pentru pielea hipersensibilă.

Desigur, atunci când alegeți un ulei, acordați atenție tipului dvs. de piele. Există un mit, potrivit căruia uleiul nu trebuie utilizat pe pielea grasă și problematică, cum că ”unde pot turna mai mult ulei pe tenul gras?”. Dar acest stereotip este o eroare teribilă! Pielea grasă și problematică este necesită uleiul hidrofil în primul rând. Acesta ajută la curățarea porilor, la eliminarea impurităților și la calmarea pielii, ceea ce înseamnă că cantitatea de inflamație vă fi redusă, iar procesul de producere a sebumului nu vă fi atât de intens. Dar, desigur, este mai bine să alegeți ulei marcat „pentru tenul gras”.

Atenție la alegerea uleiului hidrofil persoanelor cu tip de piele uscată. Alegeți o varianta de ulei hidrofil dedicat acestui tip de piele, îmbogățit cu vitamine și compuși de îngrijire. După cum știm, acest tip de piele nu are „protecție” la fel de puternica. Hm curăță perfect pielea de exces de sebum, cu toate acestea, pielea uscată prezintă pierderea elasticității și uscăciune.

Ingredientele de curățare care compun uleiul pătrund adânc în pori, eliminând nu numai contaminanții, ci și astfel de reziduuri esențiale ale uleiului de piele uscată. În această situație, epiderma este stresată, de aceea proprietarii de piele uscată trebuie să ”comunice” mai atent cu uleiul hidrofil.

Cu toate acestea, clienții noștri au observat că unele uleiuri hidrofile sunt potrivite pentru pielea lor uscată, iar rezultatul folosirii este foarte confortabil și îmbucurător pentru ei

 

Vino la magazinul MyMakeup Shop in cc. SUN CITY, Chisinau si alege uleiul hidrofil, potrivit pielii tale, precum si multe alte produse coreene de ingrijirea pielii si parului, cosmetice pentru corp si totul pentru machiaj.

Lasati un comentariu

Comentariile vor fi verificate


INAPOI